12 nejdražších restaurací na světě

,

Mnoho lidí alespoň občas chodí do drahých restaurací, aby vyzkoušeli prvotřídní kuchyni. Článek pojednává o nejdražších restauracích na planetě. Většina z těchto institucí získala prestižní ceny.

New York, restaurace Masa

Masa restaurace jídla nezapomenutelný dojem. On je v New Yorku u Time Warner centra. Tato instituce nabízí svým zákazníkům možnost účastnit se svátku, který trvá přibližně 3 hodiny. Představení všech pokrmů drží Masa Takayama - slavný kuchař. Neexistují zde žádné komplexní večeře a řada čerstvě připravených jídel se podává přímo z kuchyně. Kuchyně je úžasně chutná, atmosféra je uklidňující.

Průměrná částka na osobu je přibližně 350 USD. V restauraci jsou velmi drahé nápoje. Na hraběnce Sake můžete jít zlomit. Jeho cena je 400 dolarů a za 1 500 dolarů si můžete koupit láhev Bordeaux 1995.

Japonsko, Misoguigawa

Japonská kultura a francouzský duch jsou kombinovány v pokrmech této restaurace. Restaurace Misoguigawa se nachází na území centrálního Kjóta v bývalém čajovně. Od roku 1981 zde byla zastoupena francouzská kuchyně. Za 135 dolarů, které nabízejí vyzkoušet sezónní menu, které zahrnuje osm pamlsky. Tento působivý multi-kurz s více neobvyklou verzí bude stát 270 dolarů. Musí být však objednáno předem, nejméně 5 dní předem. Pro soukromou večeři nebo na oslavu speciální akce v restauraci jsou k dispozici oddělené speciální pokoje.

Paříž, Le Pre Catelan

V samém centru Bois de Boulogne se nachází drahá módní restaurace Le Pre Catelan. Cena jídla zde začíná od $ 85, dezerty od $ 44. Celá rodina v restauraci může jíst za 130 dolarů. Tato cena zahrnuje službu a daň. Za téměř 200 dolarů v letní sezóně bude hostům nabídnuto pět jídel. Pro každou francouzskou restauraci jsou hlavními nedílnými produkty víno a chléb. Le Pre Catelan není výjimkou.

Tokyo, Beige

V horní části budovy Chanel v okrese Ginza v Tokiu se nachází restaurace Beig. To je jedna z institucí Alaina Ducasse - slavného kuchaře, jehož roční příjem je asi 15 milionů dolarů. A každý rok se toto číslo zvyšuje. Takové poradenské služby, kuchařky, školy kuchařů, restaurace Ducasse přinášejí takové peníze.

Jídla této instituce jsou kombinována s japonskými sezónními složkami. Obzvláště populární jsou matsutake hub menu a bílá houba za 260 dolarů. 4-chodová večeře stojí 190 USD. Po jídle bude hostovi nabídnuta čokoláda neobvyklého tvaru - v podobě tlačítka Chanel. Tento dezert stojí $ 25.

Londýn, Gordon Ramsay

Jídla televizního moderátora, restaurátora a slavného kuchaře Gordona Ramsaye si můžete vychutnat v restauraci se stejným názvem v Londýně. Jedná se o velmi prestižní instituci. V roce 2001 získala za svou kuchyni 3 hvězdy Michelin. Za 320 dolarů si můžete vyzkoušet sezónní menu, které zahrnuje speciální nabídku.Láhev exkluzivního červeného vína zde bude stát kolem $ 18,900. Bohatým lidem v instituci Gordona Ramsaye bude nabídnuto velmi chutné jídlo.

Švýcarsko, Crissier

Slavná restaurace Crissier má 3 hvězdičky Michelin, ve kterých legendární kuchaři překvapí své hosty svým jídlem. Jedním z těchto pokrmů je bílý sumec Saint-Gilles-Croix-de-Vie, který se vaří s restovanými houbami, mátou a ovocnými soufflé. Mnoho jídel je prezentováno v jedné speciální nabídce, jejíž cena je 415 dolarů.

Tokio, Aragavská restaurace

Nejdražší restaurace v Aragawě v roce 2006 má rating Forbes. Doposud tato instituce neopustila pětku na planetě. Kapacita restaurace je 22 osob. Nachází se v obchodní čtvrti Sinbashi, v suterénu jedné z kancelářských budov. To je exkluzivita instituce. Hovězí koba vařená v restauraci oslavila celý svět. Známé písčité hovězí maso je vyrobeno ze speciálního druhu elitního skotu. V procesu vaření to jde přes deset stupňů. Komplexní oběd, bez nápojů, bude stát 345 dolarů. Ale věřte mi, že za ty peníze stojí zvláštní večeře.

Paříž, Le Meurice

Další žebříček slavného restaurátora a šéfkuchaře Alaina Ducasa - restaurace Le Meurice je zařazen do žebříčku nejdražších na světě. Restaurace, inspirovaná Versailles, luxusní, zdobená mramorovými a bronzovými křišťálovými lustry, má výhled na zahradu Tuileries. Ochutnejte tři pokrmy, jíst dezerty a sýryimpozantních 525 dolarů. Cena nezahrnuje nápoje, které se v Le Meurice neliší levně.

Podmořská restaurace Itha

V malebných Maledivách je nejdražší restaurace na světě Itha. Jedinečnost tohoto místa je, že se nachází pod vodou. V roce 2014 získala restaurace první místo v nominaci nejkrásnější restaurace na planetě. Nachází se v hloubce 5 metrů, návštěvník má krásný výhled na korálové zahrady. Z místního jazyka se překládá název restaurace - perla. Sada šestistupňových evropských jídel stojí asi 330 dolarů. V ceně nejsou zahrnuty tipy a nápoje. Jídelní lístek obsahuje hovězí svíčkovou Angus, kaviár. Děti jsou ve škole povoleny výhradně na oběd a v ústavu se vztahuje i oblékání.

Restaurace Sublimotion

Šéfkuchař Paco Ransero jednou popsal toto zařízení, které se nachází v hotelu Hard Rock v Ibize. Jedna z frází jeho vyprávění je - „radikálně odlišná“ od ostatních. V restauraci se může ubytovat pouze 12 hostů. Emocionální dojem bude dán „gastro-smyslovým“ jídlem složeným z 20 jídel. Díky nim nemůžete být tak emocionální, když jste obdrželi šek na večeři s částkou 2.000 dolarů.

Nejdražší restaurací v Moskvě je Bistrot

.

Toto zařízení nabízí svým hostům ochutnat nejlepší pokrmy italské kuchyně. Vstoupí dovnitř, návštěvník je převezen do starého domu. Průměrný účet v této restauraci je 6 tisíc rublů.

Nejdražší restaurace v Petrohradu - Dom

RestauraceNachází se v jedné z nejstarších budov v severním hlavním městě. Instituce je známá nejen svým úžasným jídlem, ale i svou obrovskou sbírkou vín, mezi nimiž jsou velmi vzácné odrůdy. Všechny jsou nabízeny k ochutnání hostů.